La UGT de Catalunya denuncia que els llocs de treball que crea directament el Mobile World Congress són precaris, discriminatoris i sexistes

La UGT de Catalunya ha presentat un informe sobre les ofertes de feina per al Mobile World Congress, que se celebrarà la setmana vinent a Barcelona.

El nostre sindicat denuncia que el gran impacte econòmic que genera aquest congrés al nostre país (473 milions d’euros, 107.000 assistents, 13.900 llocs de treball) és a costa de precaritzar les condicions laborals dels milers de persones treballadores que durant aquests dies hi prestaran serveis.

Continuar leyendo “La UGT de Catalunya denuncia que els llocs de treball que crea directament el Mobile World Congress són precaris, discriminatoris i sexistes”

La bretxa salarial arriba fins al 34% en els salaris baixos, més de 10 punts per sobre de la bretxa de la mitjana salarial

La bretxa salarial entre dones i homes se situava el 2015 en el 23,9%. El 2016 va baixar un 2,1% fins al 23,4%. A aquest ritme de reducció, la bretxa trigaria uns 350 anys a erradicar-se

Continuar leyendo “La bretxa salarial arriba fins al 34% en els salaris baixos, més de 10 punts per sobre de la bretxa de la mitjana salarial”

La UGT de Catalunya posa en marxa la campanya ‘En igualtat seguim igual’

La UGT de Catalunya posem en marxa la campanya “En igualtat estem igual” per tal de denunciar que, quan arribi el proper 8 de Març, les dones haurem de fer les mateixes reivindicacions i denunciar que patim les mateixes o molt similars condicions econòmiques i socials que el passat 8 de Març o, fins i tot, que el 8 de Març de fa 10 anys.

Sota un mateix lema i imatge, a partir d’ara i fins al Dia Internacional de la Dona el nostre sindicat organitzarà accions diverses a diferents punts del territori català i de la mà de les diferents federacions, unions territorials i organismes.

L’objectiu de la campanya és denunciar les situacions de discriminació i reivindicar la igualtat real entre homes i dones. Volem recordar amb cada acte o acció que organitzi el sindicat, que la situació de les dones no ha canviat, que estem igual que fa deu anys, i que davant la inacció i falta de voluntat política per acabar amb aquesta xacra, és necessària la mobilització popular, als carrers, a les empreses i dins la societat en general.

Per què diem que ‘en igualtat estem igual’?

L’any passat commemoràvem els 10 anys de la Llei d’Igualtat 7/2007. Una llei que havia de fer possible la igualtat real de dones i homes, també i molt especialment al mercat laboral.

Però la realitat que vivim les dones el 2018 no és gaire diferent a la que vivíem anys enrere. La falta de concreció de molts aspectes a la llei, juntament amb els efectes de la crisi i l’aplicació de les reformes laborals, han mantingut les dones en la mateixa situació de vulnerabilitat al mercat laboral.

continuar llegint