El 8 de Març, vaga general!!

Les dones estem fartes de tanta i tanta precarietat laboral!

Aquest 8 de Març, Dia de la Dona, lluitem per la igualtat als centres de treball i al carrer!

AQUEST 8M, VAGA GENERAL!

Davant d’un nou 8 de Març en què les dones patiran les mateixes situacions de precarietat laboral i de desigualtat de sempre, la UGT de Catalunya convoquem vaga general de 24 hores. La vaga podrà desenvolupar-se durant tota la jornada laboral i com a mínim durant dues hores en cadascun dels torns de treball del dia indicat.

En concret, per a les jornades partides i jornades continuades en torn de matí la vaga es desenvoluparà almenys de 12.00 a 14.00 hores; per a les jornades continuades en torn de tarda, la vaga es farà com a mínim de 16.00 a 18.00 hores i per a les jornades continuades en torn de nit, es desenvoluparà almenys durant les dues primeres hores del torn nocturn que comenci en la jornada del 8 de març, excepte en aquells àmbits, sectors o empreses en què es notifiqui expressament.

L’objectiu és denunciar les situacions de discriminació i reivindicar la igualtat real entre homes i dones en els centres de treball i als carrers. Volem recordar, amb cada acte o acció que organitza el sindicat, que la situació de les dones no ha canviat, que estem igual que fa més de deu anys. I que davant la inacció i falta de voluntat política per acabar amb aquesta xacra és necessària la mobilització popular, als carrers, a les empreses i dins la societat en general.

Des de la UGT de Catalunya:

  • Exigim la derogació urgent de la reforma laboral, atès que el marc establert té un impacte especialment negatiu per les dones.
  • Exigim a les administracions una mostra real de voluntat de lluita contra les desigualtats al mercat de treball, augmentant notablement els pressupostos dedicats a polítiques d’igualtat per a aquest 2019, situant-los, com a mínim, a nivells de 2007.
  • Exigim que la Inspecció de treball es doti dels recursos humans i econòmics suficients per poder dur a terme la seva feina de vigilància de la llei amb efectivitat.
  • Exigim, en aquest sentit, al Govern de la Generalitat, que doti de recursos i efectius l’Institut Català de les Dones.
  • Exigim el compliment de la llei d’igualtat a les empreses, ja que aquestes no s’han cregut la llei ni la obligació de tenir mesures d’igualtat o protocols de prevenció i actuació davant l’assetjament sexual i per raó de sexe. Després d’onze anys de vigència de la llei, l’Administració no ha sigut ni contundent ni exigent en el seu paper controlador. En aquest sentit, exigim al Departament de Treball més control i sanció de les empreses incomplidores.
  • Exigim als governs competents, per a la lluita contra la bretxa salarial de gènere a les empreses, la redacció d’una llei de transparència salarial. Ja!!!
  • I instem al Govern de la Generalitat que recuperi la figura de les persones delegades d’igualtat previstes a la llei d’igualtat catalana.

En aquest espai anirem actualitzant la informació, actes i materials del 8M. A l’apartat de “Materials” trobareu els cartells i l’argumentari de la vaga.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *