Orientacions i programa de formació de la persona de referencia dels protocols per a la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i per a raó de sexe

La Comissió d’Igualtat i del Temps de Treball del Consell de Relacions Laborals de Catalunya va crear el Grup Tècnic d’Assetjament Sexual i per Raó de Sexe amb l’objectiu de facilitar eines que permetin combatre una xacra en l’àmbit laboral que pateixen 1 de cada 2 dones de la Unió Europea, segons les darreres enquestes de l’Agència Europea de Drets Fonamentals.

Entre aquestes eines destaquen una proposta de persona de referència i dos nous recursos destinats a facilitar l’exercici de les seves funcions: unes orientacions i un programa formatiu.

La persona de referència en els protocols per a la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i per a raó de sexe, el decàleg d’orientacions i el programa formatiu són les noves eines, consensuades al Consell de Relacions Laborals, que tenen com a objectiu ajudar de manera decisiva a participar en els programes de prevenció, informar, assessora i acompanyar les persones afectades, evitar la victimització secundària, conèixer la dinàmica i particularitats de l’assetjament sexual i l’assetjament per a raó de sexe, i conèixer el contingut del protocol i com facilitar la seva implementació al terreny de l’empresa .

A continuació trobareu els documents:

Orientacions bàsiques per a la persona de referencia dels protocols per a la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i per a raó de sexe.

Programa de formació de la persona de referencia dels protocols per a la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i per a raó de sexe.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *