UGT Informa #09/2020 – Tiquets Restaurant

Secció Sindical de la UGT UGT Informa #09/2020
Sopra Steria 10/07/2020

Companya, company,

T’informem dels darrers temes d’interès,

Tiquets Restaurant

Tiquets Restaurant

 

Tal com us vam informar des del Comitè d’Empresa, la decisió unilateral de l’empresa d’eliminar els tiquets restaurant, que percebies per cada dia de treball –amb independència si dines a l’empresa, a un bar, en un parc o a cas teva- representa un greuge als drets de les persones treballadores.

No ens ha de confondre el fet que l’empresa, amb posterioritat als fets consumats, doni explicacions i argumentacions per justificar la seva decisió basant-se en l’excepcionalitat i en les dificultats per les que passa; ni el fet que la direcció digui que l’ajuda es tornarà a implantar. Això exactament és el que va passar amb el lot de Nadal.

El dret laboral té uns terminis que cal complir, si no, les accions prescriuen.

Per aquest motiu, dins del termini establert, la Secció Sindical de la UGT, a través dels serveis jurídics centrals, ha interposat una demanda per reconeixement de dret a l’Audiència Nacional de Madrid.

Els litigis laborals cal sotmetre’ls a mediació. La mediació es va convocar pel 18 de maig passat. Davant la impossibilitat de desplaçar-nos a Madrid per les mesures de l’estat d’alarma, vam convenir l’ajornament per a quan la mobilitat estigués permesa. La conciliació tindrà lloc al setembre, en un dia encara per determinar, a la fundació SIMA de Madrid. El judici, en cas que no hi hagi acord, el 13 d’octubre a l’Audiència Nacional.

Durant les últimes setmanes hem tingut reunions amb el Director General i la Directora de RRHH. En aquestes reunions hem mirat d’anticipar un acord però les posicions han estat massa distanciades. L’oferta de l’empresa consistia a reimplantar els tiquets restaurant a partir de l’1 de setembre, independentment del nivell de teletreball, coincidint amb l’obertura als treballadors i treballadores de totes les plantes de les oficines.

El nostre plantejament a l’empresa s’ha basat en que els tiquets són un complement molt important, especialment per companyes i companys amb sous baixos, però també hem mostrat la nostra solidaritat amb l’empresa proposant un acord en base a un repartiment de càrregues entre les persones treballadores i l’empresa. Vam proposar trobar una data per recuperar els tiquets entre l’1 de maig i el l’1 de juny.

Els teus drets estan en perill i cal defensar-los.

Ni un pas enrere! Fem més força!


Ja saps que estem a la teva disposició per tot allò que ens vulguis consultar o explicar.

Secció Sindical de la UGT Sopra Steria

UGT – Full d’afiliació de la UGT

UGT – Ventatges de l’afiliat

 

Comments are closed.