UGT Informa #11/2022 – La patronal desprècia el missatge enviat pel sector

La patronal desprècia el missatge enviat pel sector

 

Companya, company,

T’informem dels darrers temes d’interès,

LA PATRONAL DESPRÈCIA EL MISSATGE ENVIAT PEL SECTOR

El 27 de juny, es va celebrar reunió de la Mesa negociadora prevista després de les exitoses aturades de 2 hores convocades el passat 23J. Els sindicats acudíem expectants per comprovar si el missatge contundent que els treballadors i treballadores del Sector TIC els hem donat el 23J: que volem un millor conveni i que estem disposats a lluitar per ell, tindria algun reflex en un canvi d’actitud de les Patronals, i que mourien fitxa. Però de seguida vam poder comprovar que NO volen baixar del ruc.

Tot i que el to de la reunió va ser correcte, l’actitud de la Patronal és la mateixa. Sembla que han descartat ia continuar insistint en les seves propostes més regressives, com ara treballar fins a 12 hores, dissabtes a la tarda, treure l’antiguitat, etc. Però continuen insistint que l’única cosa que volen acordar és un conveni de mínims, amb una mera modificació de la classificació professional i unes taules salarials molt allunyades de les nostres propostes. Plantegen, a més, que apliquin només a partir del 2022. I d’altres temes, res de res…

Però aquest plantejament, a la UGT NO ens val. Aconseguir un millor conveni, continua sent el nostre principal objectiu per al sector TIC, i per això els vam tornar a reiterar els nostres principals plantejaments:

  • Volem una nova Classificació, que reculli noves àrees que reflecteixin la realitat de les empreses i ampliïn la regulació actual, perquè es classifiqui correctament els treballadors. A més, que es corregeixi la d’aquells als quals se’ls va incloure a l’àrea 2 indegudament.
  • Unes noves taules salarials que s’acostin a valors de mercat, el més possible, per reduir al màxim l’efecte de la compensació i l’absorció del complement personal. No n’hi ha prou amb aproximar-les a l’entorn del nou SMI. I que aquestes taules apliquin des del 2021. Volem també clàusula de Revisió Salarial per a la resta d’anys de vigència.
  • Volem l’actualització de la resta de Conceptes econòmics, com són Dietes, Quilometratge, Borsa d’estudis. I una compensació de despeses sectorial per al teletreball.
  • Volem una reducció substancial de Jornada, millora dels permisos i la conciliació.
  • Regular el major nombre possible de temes: guàrdies, disponibilitats, torns, nocturnitat.

Per aconseguir-ho, la UGT seguirem fent passos en què tothom puguem continuar participant. Estem decidits a continuar, després de l’aturada de vacances, amb noves concentracions i accions institucionals tendents a preparar una nova VAGA.

Dimecres que ve, 6 de juliol, els delegats ens concentrarem davant la seu de la patronal a Barcelona.

Ens temem una TARDOR CALENTA si a la reunió de taula que s’ha previst per a finals de setembre, la Patronal segueix sense avançar.

PROU JA DE PRECARIETAT!!

UGT ACONSEGUIM ELS TEUS DRETS. Tria UGT


Ja saps que estem a la teva disposició per tot allò que ens vulguis consultar o explicar.

Secció Sindical de la UGT Sopra Steria

UGT – Full d’afiliació de la UGT

UGT – Ventatges de l’afiliat

Comments are closed.