Abús del Teletreball

VxL

Que el teletreball sigui una solució tant sanitària com per a la producció de les empreses, ha implicat que algunes empreses abusin a l’hora d’oferir el “Contracte de Teletreball” i pretenguin, no només no compensar el teletreball, sino que algunes fins hi tot inclouen una clàusula, on es pretén que es renunciï a la seva reclamació.

Des de la UGT volem recordar:

  • El teletreball és voluntari. A l’habitual situació de poder de l’empresa sobre l’assalariat, s’uneix que o que acceptava un contracte de teletreball o era “carn de ERTO”.
  • El teletreball es compensa. No és, ni pot ser un “negoci” per a l’empresa. Els i teletreballador i totes tenim despeses que les empreses deixen de tenir, tot i facturar el mateix als seus clients, això implica un “enriquiment injust”.

Aquí sota posem diversos exemples del que nosaltres “gastem” i que les empreses “deixen de gastar”:

  • Mitjans materials: aigua, llum, electricitat, internet.
  • Ús dels nostres equips: el propi ús deteriora els equips, per exemple les bateries dels mòbils i ordinadors.

Des de la UGT hem enviat una proposta a la taula de negociació del nostre Conveni perquè a l’ordre del dia de la primera reunió que es produeixi, aquest sigui un punt a tractar: ​​la COMPENSACIÓ PER TELETREBALLAR.
L’assumpte ja va estar presentat a la plataforma de negociació d’UGT: per tant, tenim una base d’on partir. Esperem que la Patronal vulgui solucionar un problema que té la una gran part de les empreses, entre elles la nostra, sobre de la taula.

Comments are closed.